FAQ

Pickup & return

Hoe stuur ik mijn toestel in?
Bij het aanmelden van uw schade/reparatie heeft u in de laatste stap de mogelijkheid om te kiezen tussen ophalen toestel op locatie of toestel afgeven bij een UPS Access Point. Na het afronden van uw schademelding ontvangt u een e-mail met als bijlage het UPS-verzendlabel. Pak het toestel goed in, print het label en plak deze op de verpakking. Vervolgens komt, afhankelijk van uw keuze, UPS het toestel ophalen of kunt u het toestel afgeven bij het aangegeven UPS Access Point.
Waar vind ik mijn verzendlabel?
Het verzendlabel wordt in eerste instantie altijd met behulp van e-mail aan u verzonden. Mocht u deze om een of andere reden niet ontvangen hebben, dan kunt u het verzendlabel altijd downloaden op uw persoonlijke overzicht pagina. Toegang tot uw pagina krijgt u per mail.
Er staat 1kg op mijn label, maar mijn toestel is veel zwaarder
De waarde 1kg is een standaardwaarde, deze heeft geen invloed op de zending en hoeft zodoende niet aangepast te worden.
Ik wil een ander retour adres opgeven
Op uw persoonlijke overzicht pagina kunt u onder het kopje 'Retourgegevens' zelf uw retourgegevens wijzigen.

Privacy & data

Wat gebeurt er met de gegevens op mijn toestel?
SmartPhort adviseert altijd om vooraf een back-up te maken van de gegevens op uw toestel. Een groot aantal modellen smartphones en tablets zal namelijk bij binnenkomst worden hersteld naar de fabrieksinstellingen. Dit is van belang om de toestellen na reparatie optimaal te kunnen testen en zodoende een juiste werking te garanderen.
Hoe maak ik een back-up van de gegevens op mijn toestel?

De meeste fabrikanten bieden software aan waarmee u op een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier een back-up kunt maken van de gegevens op uw toestel. Wij verwijzen u hiervoor graag door naar de website van de fabrikant.

Apple: iTunes
Huawei: HiSuite
Samsung: Smart Switch
Sony: Xperia Companion

Blijft de fabrieksgarantie op mijn toestel behouden?
De fabrieksgarantie op uw toestel blijft te allen tijde behouden. Indien u een storing ondervindt aan uw toestel na een reparatie kunt u direct contact met ons opnemen. SmartPhort is Apple Independent Repair Partner (IRP) en heeft dus altijd beschikking over 100% originele onderdelen. Ook gebruikt zijn enkel originele onderdelen van alle andere merken. Zo worden bijvoorbeeld alle Samsung onderdelen direct afgenomen van het zusterbedrijf 2Service, zijn zijn Authorized Samsung Distributor.

Reparatie

Hoe lang ben ik mijn toestel kwijt?
De doorlooptijd van het schademeldingsproces is afhankelijk van het type toestel dat u inzendt en de schade aan het toestel. De gemiddelde doorlooptijd bedraagt drie werkdagen exclusief pick-up en return. Hou bij het insturen van een laptop of apparaten van de wat minder grote merken rekening met een langere doorlooptijd in verband met een langere levertijd van onderdelen.
Hoe kom ik op mijn persoonlijke reparatie pagina?
U ontvangt een e-mail met een link naar uw persoonlijke overzicht pagina. Mocht u niet meer in het bezit zijn van een e-mail met een verwijzing naar uw overzicht pagina, dan kunt u via de home pagina aan de hand van uw persoonlijke gegevens uw overzicht pagina openen.
Mijn merk/model staat er niet bij
Als uw merk of model niet staat vermeld bij het aanmelden van uw schademelding, dan mag u kiezen voor de optie ‘Onbekend’. Wij zullen vervolgens bij ontvangst van uw toestel het merk en model correct aanvullen.
Er is een eigen risico en/of meerprijs betaling van toepassing, dien ik deze eerst te voldoen?
In het geval van een eigen risico betaling (enkel bij een aanmelding via de verzekeringsmaatschappij) starten wij voordat de betaling is voldaan al met de reparatie. Dit doen wij om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden. In het geval van een eventuele meerprijs/betaling starten wij met de reparatie nadat er expliciet akkoord is gegeven. Voor alle toestellen geldt dat ze pas worden verzonden nadat de betaling is voldaan.
Waar kan ik de status van mijn reparatie(s) inzien?
U kunt de status van uw reparatie volgen op uw persoonlijke overzicht pagina. B2B en verzekeraars kunnen hierop inloggen met hun inloggegevens.
Bieden jullie leen toestellen aan?
Helaas hebben wij geen service waarbij we leen toestellen aanbieden.